13.5.2013

Scampi e spinaci

Oh vad jag saknat hemlagad scampi e spinaci, har inte lagat det på evigheter. Det är så gott att det riktigt smälter i munnen. Jag har förresten börjat bojkotta finländska Vapiano eftersom de höjt prisen och tagit bort sitt lunch erbjudande. Men som tur kan man ändå laga recepten hemma, och då dessutom med hälsosammare pasta

Homemade scampi e spinaci.

4 kommenttia:

  1. Ser gott ut! Vill du dela med dig av receptet?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 1 lök
      200-300g jätteräkor
      2 dl matgrädde
      2 msk pesto
      riven parmesan
      vitlökskrydda
      svartpeppar
      ca. 50g (?) babyspenat
      och pasta förstås


      Stek löken och jätteräkorna snabbt i massor med olja. Häll i matgrädden och tillsätt peston (helst nån bättre pesto, t.ex. Rainbow smakar inte alls lika gott). Strö över lite riven parmesan och krydda med vitlökskrydda och svartpeppar. Lägg till sist i ca. 50 g färsk babyspenat, motsvarar ungefär 1/3 av asken jag köper i Alepa, och rör om snabbt. Minns nu inte exakt vad asken väger... Så är det klart, voilà! :) Lönar sig att börja med att koka upp vattnet till pastan och sedan börja med såsen, för såsen blir nämligen jätte snabbt färdig.

      Poista
    2. wau, tack för receptet! Skall absolut pröva dethär inom snar framtid :)

      Poista
  2. Nice, receptet som du skrev är det väldigt likt/samma som de använder på vapiano?
    Vänliga hälsningar,
    Fredrik

    VastaaPoista