29.12.2013

Homemade pizza

Igår lagade jag pizza till middag, pizza utan mjölbotten. Tar lite längre tid att laga hälsosamt äggbotten än att laga mjölbotten eftersom äggbottnet först måste gräddas skilt i ugnen, men i längden är det nog värt det. Blev riktigt lyckat och gott också, så tänkte jag skulle dela med mig receptet.


Botten:
3 ägg
2 msk vatten
1,5 dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt

Blanda ihop ingredienserna och bred ut smeten på en plåt. Gräddas 10 minuter i ugnen på 200oC.


När bottnet är klart är det bara att lägga på pizzaingredienser enligt smak. Använde själv ketchup, skinka, salami, lök, ananas, riven ost och oregano. Sedan in i ugnen igen på tio minuter och så är pizzan klar.

Voilà.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti