3.9.2013

Paris je t'aime

Var skall jag riktigt börja? Hade också så mycket bilder från veckoslutet att det tog en stund att gå igenom dem. Vi tog alltså bussen från Breda på fredag förmiddag och var framme i Paris vid middagstid. När vi kom fram var vi vrålhungriga så vi checkade snabbt in på vårt hostel och gick sedan raka vägen och äta middag. Vi hittade ett mysigt litet ställe alldeles i närheten som serverade fransk husmanskost som de köpt råvarorna till från torget samma morgon. Efter middagen tog vi en kvällspromenad till Notre Dame och fick vår första överblick av Paris.

Dinner.

Bird & vegetables.

By the river Seine.

Notre Dame by night.

På lördagen började vi med att gå till torget som de rekommenderat i restaurangen. Vi köpte tapas att ha med som lunch, eftersom vi planerade att sitta vid Eiffeltornet och luncha. Efter torgbesöket tog jag och Janna en snabb shoppingrunda innan vi mötte upp de andra för lunch vid Eiffeltornet. Efter att vi ätit färdigt tog vi oss upp till andra våningen av tornet och beundrade den vackra utsikten över Paris. Vi valde att gå upp för trapporna eftersom kön till hissen var så lång. Alla ville inte gå upp i tornet så vi delade in oss i mindre grupper. Efter Eiffeltornet var det dags för ett besök till Triumfbågen och Champs Elysees.

Fresh fruits.

Market.
 
Tapas.

 Janna.

Shopping.

Tour Eiffel.


Tower.

Telescope.

View.

Group.

Me&Janna

Arc de Triomphe.
 
Champs-Elysees. 

På söndagen började vi med att ta metron till Sacre-Coeur, katedralen som ligger uppe på en kulle i utkanten av centrum. Vi var väldigt trötta efter lördagkvällen, så vi satt oss vid gräset utanför katedralen en stund och njöt av det fina vädret. Efter katedralbesöket blev det lunch, och så kollade vi in den moderna triumfbågen som ligger i affärsdistriktet. Från den moderna triumfbågen kan man se den originella. Efteråt delade vi igen in oss i mindre grupper eftersom vi bara var tre stycken som ville se Moulin Rouge. På vägen köpte vi macarons och tog oss än en gång till Eiffeltornet, bara för att det är coolt att äta macarons där. Macarones smakar något helt annat i Paris än i Finland, det som vi har i Finland kan inte ens kallas macarons efter denna smakupplevelse.

Sacre-Coeur.
Break.

Tourist.

Modern arch.

Moulin Rouge.

Girls.

Macarons.

Happy.

Cool.

Flag.

När vi ätit våra macarons sökte vi upp de andra som var vid Louvre. Vid Louvre åt vi också middag, och jag smakade på sniglar första gången i mitt liv. Helt sjukt gott var det, fast tanken kanske låter obehaglig. Efter middagen köpte vi skumppa och skålade för min födelsedag utanför Louvre. En perfekt avslutning på vår weekend-trip.

Louvre.

Snails.

Dinner.

Cheers.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti