29.5.2014

Fraser Island

Efter Sydney tog vi flyget upp till Noosa, varifrån vi sedan hade bokat en tre dagars utflykt till Fraser Island som ligger utanför Noosa. Fraser Island är världens största sandö och har dessutom också en regnskog i mitten av ön. De hade lovat mycket regn och växlande molnighet under våra dagar där, men för det mesta hade vi ändå uppehåll vilket var skönt. Under första dagen besökte vi en regnskog och vackra Lake McKenzie som är en regnvattens sjö utan utlopp.

  4WD.

 
Dingos.

Rainforest.

Me.

Lake McKenzie.

Cheese.

Dany

Girls.

Under natten lärde vi oss salsa på stranden av en brasiliansk flicka i vår grupp och tittade på stjärnorna. Nästa dag började vi med att åka till Champagne Pools som egentligen är små havsvattensbassänger mellan klipporna. På Fraser Island får man inte simma i havet på grund av starka strömmar och farliga fiskar, men vid champagnebassängerna får man lite smakprov av att doppa sig i havsvattnet. Efter det tog vi en avstickare till Indian Heads som är en brant klippa som namngetts av Captain Cook då han seglade förbi där, och sedan badade vi snabbt i Erie Creek innan regnet kom.

Beach.

Champagne Pools.

Indian Heads.

Erie Creek.

Den sista dagen på Fraser Island besökte vi en annan regnvattensjö som jag inte minns namnet på, och så stannade vi en stund vid skeppsvraket som strandat vid Fraser Island efter en hård storm någon gång under historien. Allt som allt var Fraser Island en riktigt fin upplevelse med en massa fantastiska stränder, och så hade vi också en bra grupp med fina människor med oss som gjorde resan ännu roligare.

Last Day.

 
Shipwreck.

Crab eating a worm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti