28.5.2014

Sydney

Har haft så otroligt mycket att göra sedan jag kom hem att jag inte alls hunnit sätta ner mig och skriva om resan. Tänkte börja med att skriva lite om Sydney där vi stannade de tre första dagarna, en helt fantastisk stad enligt mig. Det första jag genast reagerade på var skyskraporna och människorna som gick omkring i kostymer. Helt klart en businesstad som aldrig sover. Och så operahuset förstås, som tillsammans med Sydney Harbour Bridge bidrar till en otroligt vacker utsikt nere vid havet.

Skyscrapes.

Sydney Harbour.

Skyline.

 
Tourists. 

 
Massive cruise ship.

 
Performer.

 
Opera House by night. 

 
A city that never sleeps.

En annan orsak till varför Sydney genast värmde mitt hjärta var utbudet av sushi. Utan att överdriva kunde man köpa takeaway sushi rolls i vartannat gatuhörn för $3,50 vilket motsvarar lite på två euro. Rullorna var fyllda med allt från marinerad kyckling till friterade jätteräkor och lax förstås, och vad jag gillade mest var att de verkligen inte sparade på mängden innehåll, utan rullorna var verkligen fullproppade som ni kan se på bilden. Under alla fyra dagar jag tillbringade i Sydney åt jag alltså sushi i någon form.

 
Takeaway sushi.

Min kompis Dev som var på utbyte med mig i Tilburg rekommenderade även en sushirestaurang i China Town som visade sig vara alldeles fantastisk. Restaurangen hette Wagaya, och konceptet gick ut på att varje bord hade en egen touchscreen där man själv kunde klicka i vad man ville beställa. Servicen var otroligt snabb och sushin var helt klart den godaste jag någonsin ätit. Det börjar riktigt vattna i munnen nu när jag ser sushibilderna igen, jag har blivit helt beroende av sushi. 

China Town.

"Ebiten avocado roll."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti