7.3.2014

Apple Crumble

Här kommer receptet till en otroligt enkel och god efterrätt utan vete - äppelpaj i färdiga portions-former. Allt du behöver är två äppel, havreflingor, socker, smör, mandelkross och små portionsformer. Hemligheten bakom det crunchiga tuggmotståndet är mandelkrosset, som ger ett litet extra till äppelpajen. Ifall man ännu vill kan man blanda i lite färsk ingefära i vaniljsåsen för att ge en lätt hetta till den.


Detta recept räcker till sex små former:
2 äppel
3 dl havreflingor
½ dl mandelkross
½ dl socker
100 g smält smör


Blanda smält smör havreflingor, mandelkross och socker i en skål. Skär äpplena i tunna skivor. Börja med att lägga ett tunnt lager äppelskivor i bottnet av portionsskålarna och varva sedan över med havreblandningen, ett till lager med äpplen och till sist ännu ett lager havreblandning på toppen. Värm sedan ugnen till 200°C och låt bakelserna vara inne i 20 minuter. Servera med vispad vaniljsås.
    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti