11.2.2014

Crème brûlée

Prövade mig idag på den klassiska franska desserten crème brûlée, fast utan brûlée eftersom jag inte har en brännare hemma. Blev supergott ändå, så det är inte alls nödvändigt att toppa den gräddiga krämen med karamelliserat socker. Man kan istället lägga på en massa bär som jag gjorde.


Recept:
2 dl grädde
½ dl mjölk
½ dl socker
3 äggulor
½ tsk vaniljpulver eller en vaniljstång
bär att toppa med


Koka upp mjölk, grädde och vaniljpulver i en kastrull. Blanda under tiden ihop äggulorna och sockret i en skild skål. Efter att gräddmassan har bubblat upp en gång skall man hälla ner den med ägget och sockret i en tunn stråle. Fyll smeten sedan i portionsformar av porslin (cirka 10 cm i diameter) och ställ dem i en ugnsform med hett vatten upp till halva höjden på formarna. Grädda i nedre delen av ugnen på 190°C i cirka 25 minuter, och ställ sedan i kylskåpet ett par timmar för att stelna.  Och voilà så har du en mumsig efterrätt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti