19.4.2014

Sparrisgratäng

Nu skall jag visa er hur man lagar en fantastiskt god sparrisgratäng. Nu när säsongen äntligen är i full gång hittar man sparris på erbjudande i nästan alla mataffärer. Jag har märkt att det inte alltid så lätt att kombinera sparris med något, och lättast är det ju ifall man endast kokar upp den som tilltugg till kött eller fisk. Men här kommer i alla fall receptet till en sparrisgratäng som jag fått inspiration till av N:s mamma. Var själv helt såld efter att jag smakat på gratängen för första gången. Rekommenderas!

Ingredienser:
1 knippe sparris (10 st)
10 skivor skinka
1 st champinjon
2 dl matgrädde
Purjo
Parmesan
Salt, peppar, pizzakrydda

1. Börja med att koka upp sparrisen och linda sedan in två stjälkar sparris i två skivor skinka.

2. Ställ in rullarna i en ugnssäker form med höga kanter.

3. Strö över skivad champinjon, purjo, matgrädde, parmesan och kryddor. Ställ in i 200°C ugn och grädda i ungefär 20 minuter. 

4. Servera med ris eller potatis eller vad du vill. Voilà.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti